Search:   Avancerad sökning

GästbilderNorrskensfotokurs/Äventyr 2014/15


Våra kurser ingår i Canons Fotoskola och vi samarbetar med etablerade fotografer från hela regionen. PhotoAdventures är den enda aktören i Lappland som året om kan erbjuda professionellt guidad fotografering. Att som fotograf få lära sig nya tips och tekniker vet vi kan öppna dörrarna till en helt ny värld.

Vi har bedrivit kursverksamhet i fotografering sedan 2001. Sommarkurserna fortsätter att vara populära, med fokus på midnattssolen, det vilda djurlivet och det andlöst vackra fjällandskapet. Men de senaste årens starkt ökande intresse för Aurora Borealis inspirerade oss att även starta Aurora PhotoAdventures under vintern 2012. Vi underskattade inte intresset och under två vintrar har vi haft deltagare från 25 olika nationer, och det lär bli fler kommande vinter. Vi är också glada över att National Geographic Travel skrivit ett reportage om vår femdagarskurs i norrskens och midvinterfotografering där deltagarna även får fotografera och uppleva genuin samisk kultur!

Alla våra kurser är uppskattade, vilket vi gärna förklarar med vår långa erfarenhet, en hög ambition när det gäller kvalitet och skickliga guider. Läs gästernas inspirerande omdömen under "Gästkommentarer" och se deras bilder till vänster om denna text. Vi är också glada över att samtliga gäster har gett oss högsta möjliga betyget på Tripadvisor.

Norrsken och äventyr
Fjällets vildmark i vinterskrud liknar inget du tidigare har upplevt. Under kursen får du lära dig att fotografera Aurora Borealis och den samiska kulturen med Peter Rosén. Med drygt 20 års erfarenhet förmedlar han sina kunskaper om hur man fångar motiven på bild: norrskenet, stjärnorna, galaxerna och det förtrollande midvinterlandskapet därunder. Utöver en lärorik fotokurs får du ett minnesvärt äventyr.

På de längre kurserna går Peter igenom yrkeshemligheterna i bildredigering, där du kan förädla din upplevelse till en spektakulär bild som du kan dela med vänner och familj – eller konkurrera med de bästa fotograferna!

Tack vare Canon och Manfrotto, bland andra, kan vi helt kostnadsfritt erbjuda våra deltagare det senaste inom SLR-kameror, objektiv och stativ – särskilt utrustade för norrskens- och midvinterfotografering.

Kurserna nedan inkluderar:
    •    All fotoutrustning (kameror, objektiv och stativ) från Canon, Manfrotto m.fl.
    •    Vinteroverall

Vad du behöver ta med:
    •    Varma vinterskor, handskar, mössa, halsduk o.s.v. samt komfortabelt underställ.
    •    Minneskort till kameran

Paket 1:
Kvällskurs i norrskensfotografering 1390 kr/person
Välkommen till en minnesvärd kväll där vi fångar vackra scener ur den lappländska midvintern: en stjärnbeströdd himmel med planeter och galaxer, fjällbjörkar i ett snöklätt landskap eller den förföriska dansen av Aurora Borealis som vindlar fram över våra huvuden.

Under kvällen berättar kunniga guider om (Peter Rosén, Peter Lilja, Niklas Johansson):
    •    Klimatförändringarnas påverkan på regionen (berättat av en klimatforskare)
    •    Den samiska historien, kultur och livsstil i Lappland.
Kursen erbjuds varje kväll från 15 december och så länge norrskenet är synligt (20 mars). För mer information, läs kursinbjudan här: Evening Aurora Photo Course


Paket 2:
Norrskensfotografering (tre nätter). Från 8995 kr/person inklusive boende.
Deltagaren väljer själv:
    •    Boende på vandrarhem med självhushåll
    •    Hotellboende med helpension.
Kursen hålls vid fyra olika tillfällen under vintern. För mer information, läs kursinbjudan här: 3 kvällars Aurora Photo Course

Paket 3:
Norrskensfotografering De luxe (femdagarskurs) 20 900 SEK/person (allt inkluderat).
    •    Fokus på norrsken och samisk kultur
    •    Allt inkluderat – även vinterskor
Kursen erbjuds vid tre olika tillfällen under vintern.

För mer information, läs kursinbjudan här: 5 dagars Aurora och Sápmi Photo Course

Boka här


LapplandMedia AB, Konstnärsstigen 24, SE-981 07 Abisko
+46 70-333 88 83, info@lapplandmedia.se

Copyright © 2017 LapplandMedia AB, All Rights Reserved.